Welkom op de pagina van het Krachtteam!

Een initiatief van ouders. 

Het Krachtteam zorgt voor een netwerk van ervaringsdeskundige ouders en mensen met TOS. Het Krachtteam is een ouderinitiatief. Het doel is om de kennis van jongeren en volwassenen met TOS en ouders  in te brengen in de onderzoeksprojecten over TOS om zo meer bekendheid te geven aan TOS en om de zorg beter te maken voor onze kinderen. 

Ik vind het belangrijk dat ervaringsdeskundigen hun stem kunnen laten horen en kunnen meepraten met professionals in onderzoeksprojecten. Door onze kennis en ervaringen met elkaar te delen kunnen we echt iets bereiken voor kinderen en (jong)volwassenen met TOS.
Richard Burne
Belangrijk dat we meer en meer bekendheid geven aan TOS, dit door samen de krachten te bundelen, ook voor de langere termijn!
Elif Borucu-Çalinalti

Ervaringskennis in Deelkracht 

De projectleiders van Deelkracht laten aan het Krachtteam weten als ze mensen met ervaringskennis nodig hebben. Ze geven aan of ze graag ouders willen spreken of juist mensen die zelf TOS hebben. Ze laten ook weten wat voor soort inzet ze verwachten van de ervaringsdeskundigen. Soms gaat het om het invullen van een vragenlijst of het beantwoorden van een paar vragen. Andere keren gaat het om het bedenken van onderzoeksvragen of het meehelpen met het uitvoeren van een onderzoek.  

Alles wat wij hebben meegemaakt en geleerd, hoeft niet alleen onze zoon ten goede te komen. Al die kennis mag niet verloren gaan!
Heleen Gorter

Meedoen 

Wil jij als ervaringsdeskundige meedoen aan een onderzoeksproject? Wil je bijdragen aan het vergroten van kennis over TOS? Wil je dat er meer bekendheid komt over TOS? Wil je jouw ervaringskennis inzetten voor (ouders van) kinderen en jongeren met TOS?  

Dat kan! 

Ik wil opkomen voor de belangen van jongeren en volwassenen met TOS.
Selma Posthumus
Samen staan wij sterker!
Jacqueline van Rossum

Hoe het werkt

Je kunt je bij het Krachtteam aanmelden als je opgenomen wil worden in een ‘pool’ van mensen op wie de projectleiders van Deelkracht een beroep kunnen doen.  

Aanmelden doe je met het aanmeldformulier. Op dit formulier vul je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en emailadres in. Om ervoor te zorgen dat jij jouw kennis kunt inzetten bij een project dat bij je past, vragen we je ook om korte informatie over: 

  • het soort ervaringskennis dat je hebt  
  • de onderwerpen die je interesseren en 
  • je inzetbaarheid. 

Na verzending neemt het Krachtteam contact met je op. Het Krachtteam kijkt dan samen met de deelprogrammaleiders aan welk project je mee kunt doen.  

Vergoeding 

Alle ervaringsdeskundigen krijgen een vergoeding voor hun inzet. De vergoeding die je krijgt, hangt af van je rol in het project en het aantal uren dat je meedoet.  

Op naar een duurzame samenwerking!