Een trainingsprogramma voor het stimuleren van zelfinzicht en zelfstandigheid van jongeren en jongvolwassenen met TOS.

Looptijd: 2020-2022

Op weg naar zelfstandigheid

De weg naar zelfstandigheid is voor jongeren en jongvolwassenen met TOS soms hobbelig en vol kronkels. Er is op dit moment geen zorgaanbod dat kan helpen om die weg begaanbaar te maken. Jongvolwassenen met TOS die bij Kentalis werkten in een garantiebaan ontdekten het programma BreakOut van Stras. BreakOut is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, maar gaat over het vergroten van de zelfstandigheid. De thema’s van BreakOut zijn:

  • geld
  • wonen
  • vrije tijd
  • vriendschap
  • liefde en relaties
  • gezondheid

In 2019 deden 9 mensen met TOS (18-33 jaar) mee aan een proef met BreakOut uitgevoerd door 3 behandelaars van Kentalis.

De deelnemers en de behandelaars waren enthousiast! Ze vonden wel dat het programma moest worden aangepast, zodat het beter aansluit bij de problemen en behoeften van mensen met TOS.

In het project passen we alle thema’s, werkvormen en materialen van BreakOut aan. We volgen daarin wat de deelnemers van de proef graag wilden veranderen.

BreakOut wordt BreakOut4TOS!

klik om te vergroten

 

 

 

 

 

 

Team

Het projectteam bestaat uit Jet Isarin (projectleider, Kentalis), Susan Arts (kennisontwikkeling, Kentalis), Ingrid van Doorn (systeembehandelaar, Kentalis), Justine van der Meulen (behandelcoördinator, Auris), Saskia Schravemade (systeembehandelaar, Auris) en Jeannette Wieten (behandelcoördinator, Kentalis).

 Gerben Lems (Stras) is meelezer.

De ervaringsdeskundigen die deelnamen aan de proef met BreakOut doen eind 2020 mee aan een focusgroep over BreakOut4TOS.

 

 

 

Contactgegevens

Jet Isarin

j.isarin@kentalis.nl

06-30 27 58 17

Terug naar overzicht