Beelden van een beperking in horen én zien (doofblindheid)

Marja en Gijs hebben een beperking in horen én zien. Sylvia heeft een dochter met een beperking in horen én zien. In 'Beelden van doofblindheid' doen zijn hun verhaal.

Marja

Marja heeft verworven beperking in horen én zien. Ze was altijd heel actief als vrijwilliger, maar dat is veranderd door haar beperking.

Bekijk video

Gijs

Gijs is al vanaf zijn geboorte doof en zeer slechtziend. Hij heeft een aangeboren beperking in horen én zien. Hij communiceert door tactiele gebarentaal. Dat heeft hem heel erg geholpen om zijn identiteit als doofblinde te accepteren.

Bekijk video

Sylvia

Sylvia is de moeder van Suzanne. Suzanne heeft een beperking in horen én zien en woont intramuraal bij Kentalis. Gelukkig woont Sylvia tegenover haar dochter. “Ik hoef de straat maar over te steken en dan ben ik bij haar.”

Bekijk video

Projecten

Wil je graag meer weten over wat we doen binnen het deelprogramma Beperking in horen én zien (BHZ)? Deelkracht bestaat uit verschillende projecten waarin we onderzoek doen naar en producten ontwikkelen voor mensen met BHZ en de mensen in hun omgeving.