Projecten

Handreiking zelfmanagement

Binnen het project ‘Handreiking Zelfmanagement’ onderzoeken wij hoe je het zelfmanagement van mensen met verworven doofblindheid het beste kunt ondersteunen.

Ga naar project

Evidence Based Interventies

We helpen zorgprofessionals in het beter kunnen inzetten van interventies in de zorg aan mensen met aangeboren doofblindheid.

Ga naar project

Inzicht in hulpmiddelen

Dit project geeft inzicht in de beschikbaarheid, bruikbaarheid en effectiviteit van hulpmiddelen voor mensen met doofblindheid in Nederland.

Ga naar project

Sociale Kaart Doofblindheid

In dit project maken we een sociale kaart voor mensen met doofblindheid en hun zorgverleners. Hierin staat de zorgverlening en ondersteuning die Nederlandse organisaties aan mensen met doofblindheid bieden.

Ga naar project

Functionele definitie van doofblindheid

In dit project ontwikkelen we een functionele definitie van doofblindheid.

Ga naar project

Ervaringsdeskundigen inzetten

Welke ondersteuning hebben ervaringsdeskundigen (mensen met doofblindheid) en professionals die zorg bieden aan mensen met verworven doofblindheid nodig?

Ga naar project

Dynamic Assessment bij aangeboren doofblindheid

Doel Er is een dynamische assessment (DA) procedure ontwikkeld en getest die de beperkingen, mogelijkheden en behoeften van de persoon met aangeboren doofblindheid (ADB) en zijn sociale omgeving in kaart…

Ga naar project

Voorlichting en Kennisoverdracht

Doel Bekendheid in de samenleving over doofblindheid vergroten (voor aangeboren doofblindheid, verworven doofblindheid en ouderdomsdoofblindheid. Activiteiten in 2020 1. Voorlichting & Kennisoverdracht uitvoeren conform huidige productportfolio. 2. Voorlichting & Kennisoverdracht…

Ga naar project

Evaluatie loketfunctie DB-Connect

Doel Het is duidelijk in welke mate het loken van DB-Connect bijdraagt aan het vinden van zorg- en dienstverlening die aansluit bij de vraag en de situatie van personen met…

Ga naar project