TOS portretten

Wat betekent TOS voor het dagelijkse leven? Wat merk je ervan op school? En in het gezin? Kinderen, jongeren en volwassenen met TOS beantwoorden die vragen en delen hun verhaal in videoportretten.

Isa

Op het moment dat Isa vanaf het speciaal onderwijs naar de reguliere middelbare school ging realiseerde ze zich ineens dat ze TOS had. Het meeste last van haar TOS heeft ze op het gebied van plannen en het uiten van emoties.

Bekijk video

Timo

Timo weet nog maar kort dat hij TOS heeft. Na de diagnose is hij naar het speciaal onderwijs gegaan, daar gaat het veel beter dan op het regulier onderwijs. Timo is een fanatieke voetballer. “Als ik profvoetballer word, waarschijnlijk ben ik dan de eerste speler met TOS en dat zou wel vet zijn.”

Bekijk video

Hayat

Als moeder had Hayat al wel gemerkt dat er iets was met Adam. De juf in groep 3 gaf aan dat hij misschien TOS had. In het gezin kan de sfeer gemakkelijk omslaan, als Adam gefrustreerd raakt. Soms loopt het gezin tegen onbegrip aan van anderen. Dat raakt hen.

Bekijk video

Projecten TOS

Wil je graag meer weten over wat we doen binnen het deelprogramma TOS? Deelkracht bestaat uit verschillende projecten waarin we onderzoek doen naar en producten ontwikkelen voor mensen met TOS en de mensen in hun omgeving.