Kijk, ik heb veel te vertellen!

Henk, Eline en Tess laten in onderstaande films zien hoeveel zij te zeggen hebben, ook al praten ze niet.  Ze delen hun verhaal voor meer herkenning van mensen met CMB.

Henk

Henk houdt van paardrijden en woont in Friesland. Hij heeft het syndroom van Down en is slechthorend. Sinds kort worden er gebaren gebruikt door zijn ouders, begeleiders én Henk zelf. De impact is groot.

Bekijk video

Eline

Eline is een echte puber en is graag bij haar vriendinnen. Eline kan niet praten, maar communiceert volop! Ze heeft ook een spraakcomputer waar ze van alles mee kan zeggen. De weg hiernaartoe ging niet zonder hobbels.

Bekijk video

Tess

Na een goede start maakten ouders zich zorgen: ontwikkelt Tess zich wel goed? Na een zoektocht kon er gestart worden met het stimuleren van haar ontwikkeling. Communicatie speelt daarbij een grote rol.

Bekijk video

Wat doen wij voor CMB?

Wil je graag meer weten over wat we doen binnen het deelprogramma CMB? Deelkracht bestaat uit verschillende projecten waarin we onderzoek doen naar en producten ontwikkelen voor mensen met CMB en de mensen in hun omgeving.