De workshops

Onderdompeling - Wat is CMB?

Hoe is het om zelf te ervaren wat de uitdagingen zijn voor iemand met een communicatief meervoudige beperking? In de workshop ervaar je wat het betekent om je niet goed te kunnen uiten en wat iemand met CMB kan helpen.

Meer info volgt snel

Ondersteunde communicatie

Hoe communiceer je als je niet (goed) kunt spreken?  Welke verwachtingen heeft de omgeving en hoe communiceert de omgeving met iemand met CMB? Communicatie is meer dan gesproken taal, wat kun je allemaal nog meer inzetten? In de workshop leer je meer over interactie en communicatie en hoe dit te versterken bij mensen met CMB.

 

Meer info volgt snel

Leren communiceren met ondersteunde communicatie

Iemand die niet spreekt, heeft wel meer te vertellen. Met ondersteunde communicatie kan iemand zich beter leren uiten. Door als omgeving voor te doen hoe je ondersteunde communicatie inzet, kan de ander dat leren. We noemen dat: modelleren. Maar hoe doe je dat en waar begin je? Dat leer je in deze workshop.

Meer info volgt snel

Zorg voor horen

Hoe kun je gehoorproblemen herkennen bij mensen met een verstandelijke of communicatieve beperking? In deze workshop leer je dat het hebben van een gehoorverlies veel gevolgen kan hebben voor het dagelijks leven. Je maakt kennis met de signalen die kunnen wijzen op gehoorverlies.

 

 

Meer info volgt snel

Communiceren met iemand met CMB in NGT

Hoe gebruik ik Nederlandse Gebarentaal (NGT) in de begeleiding van mensen met CMB? In de workshop oefen je met het inzetten van NGT in combinatie met gesproken Nederlands en vormen van ondersteunde communicatie.

Meer info volgt snel