DeelkrachtBrainstorm: Beleef zintuigenverhalen mee!

Brainstorm: Beleef zintuigenverhalen mee!

Zintuigenverhalen zijn korte (voorlees)verhalen, met ondersteunde communicatie en voorwerpen die de zintuigen prikkelen. Voor ons project, ‘Beleef zintuigenverhalen mee!’, zoeken we ouders, verwanten en professionals die zintuigenverhalen voorlezen, of dat graag willen.

We zoeken samen met jullie uit welke ondersteuning en materialen helpend kunnen zijn bij het voorlezen. Dat doen we in online brainstormsessies. De brainstormsessies staan gepland op:

  • 13 mei van 14.30-16.00 uur
    Logo zintuigenverhalen
  • 15 mei van 19.30-21.00 uur
  • 22 mei van 9.30-11.00 uur

Je neemt deel aan één van deze brainstormsessies. Je geeft ideeën en denkt mee vanuit je eigen ervaring en situatie. Dus ook als je nu nog geen ervaring met zintuigenverhalen hebt, maar er mee wilt starten, ben je welkom! Je hoeft je niet voor te bereiden. En je hoeft geen gegevens aan ons te verstrekken. Als bedankje ontvang je een attentie.

Meedoen of vragen?
Stuur dan een mail naar zintuigenverhalen@kentalis.nl. Als je mee wilt doen, geef dan gelijk aan:

  • Op welke dag je kan;
  • Of je wel/geen ervaring met zintuigenverhalen hebt;
  • Of je als ouder/verwant of professional bij het onderwerp betrokken bent.

Wat is een zintuigenverhaal?
Zintuigenverhalen zijn korte verhalen over dagelijkse gebeurtenissen, speciaal voor kinderen en volwassenen met pro- blemen in de communicatie. Je vertelt een zintuigenverhaal met ondersteunde communicatie (gebaren, pictogrammen, foto’s, spraakknoppen enz.). En bij elke bladzijde voeg je een zintuiglijke prikkel toe, dus bijvoorbeeld iets om te ruiken, te proeven of te voelen. Hierdoor kan iemand die (gesproken) taal minder goed begrijpt, toch genieten van het verhaal en er op reageren.

Wil je kennismaken met zintuigenverhalen?
Kijk dan eens hier voor allerlei voor- beeldverhalen en instructie-materialen. Op YouTube bij ‘Zintuigenverhalen’ vind je verschillende filmpjes.

Terug naar overzicht