DeelkrachtBen jij ouder/verzorger, leerkracht, groepsleider of persoonlijk begeleider van een kind met een spraakcomputer?

Ben jij ouder/verzorger, leerkracht, groepsleider of persoonlijk begeleider van een kind met een spraakcomputer?

Pien (15 jaar) is een vrolijke meid. Ze zoekt graag contact met mensen in haar omgeving. Ze kan echter niet praten en zit in een rolstoel. Gelukkig heeft ze sinds een jaar een spraakcomputer, waardoor ze zich beter kan duidelijk maken. Belangrijk voor Pien is het dat de mensen in haar directe omgeving haar kunnen helpen met het leren gebruiken van de spraakcomputer. Zoals haar ouders en haar leerkracht.

Er zijn veel signalen dat communicatiepartners, zoals de ouders en de leerkracht van Pien in dit voorbeeld, moeite hebben met het gebruik van de spraakcomputer. Aan de andere kant zijn er ook veel positieve ervaringen, met goed gebruik van spraakcomputers. Wij zijn erg benieuwd naar de verschillende ervaringen en wat mensen hebben gedaan om het hulpmiddel te leren gebruiken. Met een vragenlijst brengen we daarom in kaart hoe vaardig de volwassen communicatiepartners van kinderen met een spraakcomputer zich voelen in het gebruik van de spraakcomputer. Welke training of ondersteuning hebben zij gehad? En waar hebben zij nog behoefte aan? Dat willen wij graag weten.

Wie zoeken wij?

  • Je bent een ouder/verzorger van een kind/jongere tot 23 jaar met een spraakcomputer, o
  • Je bent leerkracht, onderwijsassistent, groepsbegeleider of woonbegeleider (of een soortgelijke functie) van een kind/jongere tot 23 jaar met een spraakcomputer,
  • Jij en het kind/de jongere maken gebruik van de spraakcomputer tijdens de communicatie, en
  • Jij en het kind/de jongere hebben minstens één dag per week contact.

Wat levert het jou op?
Je kunt jouw mening en ervaringen delen! Jouw inbreng stelt ons in staat om aandacht te vragen voor betere zorg en dienstverlening bij het gebruik van spraakcomputers. Met jouw deelname help je bovendien twee Masterstudenten Pedagogische Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen met hun afstuderen. Onder de deelnemers worden vijf VVV-cadeaubonnen verloot ter waarde van € 50.

Wanneer?
Deelnemen aan de loting kan tot uiterlijk 21 maart 2022, dus wees er snel bij!
Ken je (ook) iemand anders die wil meedoen aan dit onderzoek? Wijs hem of haar op dit bericht.

Meedoen?
Het invullen duurt ongeveer 20-30 minuten voor professionals en 45 min voor ouders/verzorgers (bijvoorbeeld vanwege onderling overleg).

Ben je een ouder/verzorger? Lees dan eerst de informatiebrief voor ouders/verzorgers en vul daarna de vragenlijst in.

Ben je een leerkracht, onderwijsassistent of groepsbegeleider? Lees dan eerst de informatiebrief voor leerkrachten/begeleiders en vul daarna de vragenlijst in.

 

Terug naar overzicht