Deelkracht voert het ‘meerjarig deelsectorplan expertisefunctie zintuiglijk gehandicapten’ uit voor de sector auditief/communicatief. Het doel van dat plan is: het ontwikkelen van kennis over auditieve en communicatieve beperkingen én het maximaal inzetten ervan. Wij werken zo aan een samenleving die ook voor zintuiglijk gehandicapten goed toegankelijk is. De activiteiten van Deelkracht worden mogelijk gemaakt door ZonMw. Klik voor meer informatie over de projecten van Deelkracht op een van de submenu’s.
We bekijken hoe we de inzet van tolken voor dove en slechthorende leerlingen op school kunnen verbeteren.
In korte videoportretten delen kinderen, jongeren en volwassenen die doof of slechthorend zijn hun verhaal.
In het project Hello20! gaan we dove en slechthorende kinderen van 0 tot 20 jaar volgen. Zo kunnen we zien hoe de ontwikkeling verloopt.
Op deze pagina vind je de projecten die al zijn afgelopen, met de documenten en projectverslagen die daarbij horen.
We ontwikkelen een nieuw ouderprogramma dat ouders vaardigheden leert om de taalontwikkeling te stimuleren in de dagelijkse interactie met hun kind met TOS.
We onderzoeken hoe je de problemen met spreken het beste kunt ontdekken en hoe je kinderen met SOS het beste kunt helpen.
In dit project onderzoeken we wat de optimale training en ondersteuning is voor de volwassen communicatiepartners van een kind met CMB bij het gebruik van een spraakcomputer. Dit project verduidelijkt wat zij nodig hebben om de technologische mogelijkheden die er zijn beter te kunnen benutten.
We maken producten waardoor mensen in onze maatschappij meer leren over het leven met een communicatief meervoudige beperking.
We onderzoeken ervaringen met de Smartglass. Een slimme bril waardoor een coach kan meekijken met de drager van de bril bij het geven van zorg en ondersteuning aan de bewoners met een beperking in horen én zien.
We ontwikkelen en evalueren een werkwijze en opleiding voor professionals om de mogelijkheden voor leren van mensen met een aangeboren beperkingen in horen én zien (doofblindheid) in beeld te brengen.
We onderzoeken welke kansen en knelpunten mensen met een verworven beperking in horen én zien ervaren rondom werk.