We maken een toegankelijke website waar betrouwbare informatie over doof- en slechthorendheid voor verschillende gebruikers te vinden is.
In het project Hello20! gaan we dove en slechthorende kinderen van 0 tot 20 jaar volgen. Zo kunnen we zien hoe de ontwikkeling verloopt.
Een onderzoek naar de identiteit van dove en slechthorende volwassenen, de diversiteit van deze groep en hun inclusie: binnen hun eigen groepen en in de samenleving.
We onderzoeken hoe je problemen in de spraakontwikkeling het beste kunt opsporen en hoe je kinderen met spraakstoornissen het beste kunt helpen.
We onderzoeken de ervaringen van mensen met TOS en hun communicatiepartners rondom werk. We delen de inzichten en proberen oplossingen uit.
In dit project onderzoeken we hoe Nederlands met Gebaren (NmG) helpt in de groepsbehandeling van jonge kinderen met (een vermoeden van) TOS.
In dit project onderzoeken we wat de optimale training en ondersteuning is voor de volwassen communicatiepartners van een kind met CMB bij het gebruik van een spraakcomputer. Dit project verduidelijkt wat zij nodig hebben om de technologische mogelijkheden die er zijn beter te kunnen benutten.
Mensen met CMB ervaren vaak problemen in de communicatie. Wij brengen in kaart wat een persoon met CMB gelukkig maakt.
Ontwikkelen van handvatten voor het onderzoeken van mogelijkheden om te leren bij mensen met CMB. Zodat professionals en ouders de juiste ondersteuning kunnen bieden om het leren te verbeteren.
We onderzoeken ervaringen met de Smartglass. Een slimme bril waardoor een coach kan meekijken met de drager van de bril bij het geven van zorg en ondersteuning aan de bewoners met een beperking in horen én zien.
We ontwikkelen en evalueren een werkwijze en opleiding voor professionals om de mogelijkheden voor leren van mensen met een aangeboren beperkingen in horen én zien (doofblindheid) in beeld te brengen.
We onderzoeken welke kansen en knelpunten mensen met een verworven beperking in horen én zien ervaren rondom werk.