DeelkrachtCongres TOS Centraal

Congres TOS Centraal

Op vrijdag 11 februari organiseert TOS Centraal een congres.

TOS Centraal stelt zich ten doel om ouders voor te lichten en professionals bekender te maken met taalontwikkelingsstoornis, beter bekend als TOS.

Het congres van 11 februari is voor ouders/verzorgers, professionals (zoals leerkrachten, intern begeleiders, huisartsen, GGD- en zorgmedewerkers, gemeentemedewerkers) en belangstellenden.

  • Werk je in het onderwijs? Heb jij als leerkracht of intern begeleider de leerlingen met TOS in beeld en bied je hen de juiste ondersteuning?
  • Werk je met kinderen in de voorschoolse leeftijd? Weet jij het verschil tussen een taalachterstand en een TOS?
  • Werk je in de zorg? Hoeveel patiënten of cliënten met een taalontwikkelingsstoornis heb je in jouw (huisartsen)praktijk, consultatiebureau of op jouw afdeling?
  • Werk je bij de gemeente of bijvoorbeeld het UWV? Bij hoeveel van de Wmo-, uitkerings- of wijkteamaanvragen is er sprake van TOS?

Voor deze dag zijn dé experts op het gebied van TOS uitgenodigd om lezingen en workshops te geven of om ervaringsverhalen te vertellen.

Vanuit Deelkracht geven Jet Isarin en Jérôme Vergne een workshop over (jong)volwassenen met TOS. Dat is de workshop:

Volwassen worden met TOS: identiteit en zelfstandigheid

Voor mensen met TOS gaat de weg naar zelfstandigheid vaak niet over rozen. Van jongs af aan beïnvloedt de onzichtbare beperking de communicatie met ouders en leeftijdgenoten en daardoor ook de identiteitsontwikkeling van kinderen en jongeren met TOS. Ouders vinden het vaak moeilijk hun bijna volwassen kinderen los te laten en hun kinderen voelen zich vaak niet toegerust voor het volwassen leven. Wat kan ouders en kinderen helpen om de weg naar zelfstandigheid beter begaanbaar te maken?

 

Meer informatie en aanmelden

 

Terug naar overzicht