DeelkrachtDeelnemers gezocht! ‘Mijn geluk in beeld’ – Welbevinden van mensen met CMB; wat is dat?

Deelnemers gezocht! ‘Mijn geluk in beeld’ – Welbevinden van mensen met CMB; wat is dat?

Voor het project ‘Persoonlijk Welbevinden Profiel’  proberen we te begrijpen hoe we zo goed mogelijk in kaart kunnen brengen wat een persoon met CMB gelukkig maakt. Daarom zijn we begonnen met ‘Mijn geluk in beeld’, waarbij we aan mensen met CMB zelf vragen wat hen gelukkig maakt.* We zijn op zoek naar deelnemers!

We zijn druk met het werven van deelnemers binnen woonlocaties van Kentalis in Sint-Michielsgestel, Amsterdam en Vries. In de maanden mei tot en met oktober 2022 gaan de deelnemers als echte journalisten met pet en perskaart aan de slag. Inmiddels zijn de eerste deelnemers van start gegaan. Zowel de deelnemers zelf als de begeleiders zijn hier enthousiast over. Zo heeft een begeleider aangegeven dat het haar nu al meer inzicht geeft in wat voor haar deelnemer belangrijk is:

“Ik vond het leuk om te doen en kreeg ook een andere interessante inkijk in mijn cliënten”. 

Lijk het jou ook belangrijk om jouw bewoners een stem te geven in dit project en hun geluk in beeld te brengen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Nina (n.wolters@kentalis.nl) of Vera (v.knapen@kentalis.nl).

*Voor ‘Mijn geluk in beeld’ gebruiken we ‘Guided Photovoice’ en de ‘dialoog’  van de methode ‘Dit vind ik ervan’. Deelnemers maken bijvoorbeeld op hun woongroep, thuis en op de dagbesteding foto’s van voorwerpen, personen, of ruimtes waar zij gelukkig van worden. Vervolgens gaan ze met een bekende begeleider in gesprek over deze foto’s. Dit doen we natuurlijk per deelnemer op maat; deelnemers kunnen alle communicatievormen gebruiken die zij nodig hebben (bijv. NGT of picto’s). Hun begeleiders vragen aan de deelnemers wat er op hun foto’s staat en waarom zij hiervan een foto hebben gemaakt. Tijdens deze dialoog zet de begeleider zijn of haar eigen mening en interpretaties van zich af, en luistert hij of zij naar wat de deelnemer te zeggen heeft. Zo brengen wij hun geluk in beeld!

Tekening - vrouw en man met duim omhoog in tablet

Terug naar overzicht