DeelkrachtErvaringsdeskundigen inzetten in de zorg: Factsheet en randvoorwaarden nu online!

Ervaringsdeskundigen inzetten in de zorg: Factsheet en randvoorwaarden nu online!

De producten over de inzet van ervaringsdeskundigheid in de zorg voor mensen met een beperking in horen én zien staan online! Bekijk nu onder andere onze factsheet met resultaten van dit project.

Waarom zijn ervaringsdeskundigen zo belangrijk?
Een ervaringsdeskundige gebruikt zijn of haar eigen ervaring om een ander te helpen. Binnen het Deelkracht consortium werken wij al veel samen met ervaringsdeskundigen. Maar in de zorg voor mensen met een verworven beperking in horen én zien (Doofblindheid) is de inzet van ervaringsdeskundigen nog niet vanzelfsprekend. De inzet van een ervaringsdeskundige in de zorg kan een positieve impact maken op de kwaliteit van zorg.

Over het project
De inzet van ervaringsdeskundigen is belangrijk. Daarom heeft Deelkracht besloten meer onderzoek te doen naar hoe ervaringsdeskundigheid ingezet kan worden in de zorg voor mensen met een beperking in horen én zien. Het doel het project Ervaringsdeskundigen inzetten is het inzichtelijk maken van wat organisaties moeten regelen om ervaringsdeskundigen met een verworven beperking in horen én zien in te kunnen zetten in de zorg. En hoe professionals en ervaringsdeskundigen hierbij zo goed mogelijk ondersteund kunnen worden. We hebben kennis opgehaald uit de wetenschappelijke literatuur, van het internet en door interviews met professionals en ervaringsdeskundigen. Met die informatie zijn verschillende producten gemaakt. Namelijk een factsheet, een definitie voor ervaringsdeskundigheid in de zorg en een lijst met punten waar een organisatie rekening mee moet houden voor het inzetten van ervaringsdeskundigen in de zorg. Deze producten zijn vanaf nu online te vinden.

Meer weten over dit project? Klik dan op deze link (pagina Deelkracht).

Terug naar overzicht