DeelkrachtGezocht: Ouders en hun D/SH kind dat (sinds kort) naar de basisschool gaat

Gezocht: Ouders en hun D/SH kind dat (sinds kort) naar de basisschool gaat

Voor het project ‘Transitie’ maken wij video’s waarin ouders en hun dove of slechthorende (D/SH) kind vertellen over school. We willen hun ervaringen over de overgang vanuit de zorg graag aan andere ouders laten zien. Daarom zijn we op zoek naar ouders en hun D/SH kind, van 4 tot 7 jaar, die voor de camera hun ervaringen willen delen.

 

Wat is het doel?
Starten op de basisschool kan een spannende stap zijn. Voor welke school kies je? Waar moet je op letten? Hoe zal het gaan? Hoe zal je kind het vinden? Om ouders hierin te ondersteunen maken we verschillende video’s met tips en adviezen rondom de overstap naar school.

We willen in beeld brengen hoe ouders en hun D/SH kinderen de overstap naar school hebben ervaren. Waar heb je bijvoorbeeld op gelet in je keuze voor een school, welke ervaring heb je met taxivervoer of met een tolk in de klas? Welke tips of adviezen kun je met andere ouders delen? Hiervoor willen wij graag jou, je eventuele partner en je kind interviewen en filmen.

De filmopnames gebruiken we om video’s te maken voor ouders van D/SH kinderen die de overstap naar school nog gaan maken. Deze video’s zullen gratis beschikbaar zijn en op de websites en social media van Deelkracht en de samenwerkende organisaties gedeeld worden.

Hoe gaan we te werk?
Op basis van de aanmeldingen nemen we contact met je op en maken we een keuze voor een aantal gezinnen. Hierna maken we een afspraak om te komen filmen bij jou thuis en/of op de school van je kind. Je ontvangt als dank een financiële vergoeding tussen de €50 en de €100, afhankelijk van de duur van de filmopnames.

Aanmelden?
Wil jij ook meedoen? Fijn! Stuur ons een e-mail (svandenboogaard@nsdsk.nl) met daarin de leeftijd van je kind, naar welk type onderwijs hij/zij gaat en in welke groep je kind zit. Ook zijn we benieuwd of je ervaring hebt met taxivervoer naar school, een tolk in de klas en/of het gebruik van solo-apparatuur in de klas. Geef in de mail ook aan wat jouw voorkeurstaal is: gesproken Nederlands, Nederlandse Gebarentaal of Nederlands met Gebaren. Wij zullen daar tijdens het interview dan rekening mee houden.

Als je je aanmeldt voor deelname dan ga je ermee akkoord dat we bij je thuis komen filmen, je gezin in beeld komt en het videomateriaal gebruikt wordt in een product dat voor iedereen beschikbaar is.

Ook als je vragen hebt, kun je ons natuurlijk een mailtje sturen.

Susan van den Boogaard, Eva de Boer, Lisa Hinderks, Fleur Vissers en Brigitte de Hoog

Terug naar overzicht