DeelkrachtGezocht: Professionals die werken met dove/slechthorende kinderen (3 tot 7 jaar)

Gezocht: Professionals die werken met dove/slechthorende kinderen (3 tot 7 jaar)

Voor het project Transitie maken wij video’s waarin professionals vertellen over de schoolkeuze van dove en slechthorende (D/SH) kinderen. We zijn daarom op zoek naar professionals die voor de camera hier iets over willen vertellen.

Wat is het doel?
Het kiezen van de juiste basisschool kan best lastig zijn voor ouders van D/SH kinderen. Om ouders hierin te ondersteunen maken we verschillende video’s met informatie, tips en adviezen rondom de overstap naar de basisschool.

We zullen je vragen stellen over het onderwijs aan D/SH kinderen en de begeleiding van de kinderen voorafgaand aan de schoolkeuze en op school. Ook willen we in beeld brengen hoe er bijvoorbeeld in de klas gewerkt wordt. Deze video’s zullen uiteindelijk gratis beschikbaar zijn op de websites en sociale media van Deelkracht en met samenwerkende organisaties gedeeld worden.

Wie zoeken we?
We zoeken verschillende professionals die werken met D/SH kinderen. Denk bijvoorbeeld aan professionals uit de vroegbehandeling die een rol spelen in de transitie van zorg naar onderwijs, leerkrachten, intern begeleiders, ambulant begeleiders, trajectbegeleiders en/of een lid van een Commissie van Onderzoek. We zoeken professionals uit zowel regulier als speciaal onderwijs.

Wat gaan we doen?
Op basis van de aanmeldingen nemen we contact met je op en maken we een keuze voor een aantal professionals. Hierna maken we een afspraak om te komen filmen op je werkplek. De tijd die je kwijt bent aan deelname kun je declareren binnen Deelkracht. Mocht je niet verbonden zijn aan Deelkracht dan ontvang je een VVV-bon ter waarde van € 50.

Aanmelden?
Wil jij ons hierbij helpen? Stuur ons dan een mail (edeboer@nsdsk.nl) met daarin jouw functie en eventuele beschikbaarheid in september. Geef in de mail ook aan wat je voorkeurstaal is: gesproken Nederlands, Nederlandse Gebarentaal of Nederlands met Gebaren. Wij zullen daar tijdens het maken van de video’s rekening mee houden.

Als je je aanmeldt voor deelname dan ga je ermee akkoord dat we video’s van je maken en deze video’s gebruikt worden in een product dat voor iedereen beschikbaar is.

Eva de Boer, Susan van den Boogaard, Lisa Hinderks, Fleur Vissers en Brigitte de Hoog

Terug naar overzicht