DeelkrachtMijn slechthorende of dove kind in balans

Mijn slechthorende of dove kind in balans

jong meisje met hoortoestelAls ouder wil je graag dat je kind zich goed voelt; psychisch in balans is. Die balans kan best wat schommelen: je kind maakt leuke dingen mee, maar ook moeilijke situaties. Doet hij* positieve ervaringen op en leert hij omgaan met tegenslagen, dan wordt hij steeds een beetje sterker. Is je kind slechthorend of doof, dan vraagt het in balans blijven iets extra’s van hem. Hij komt meer situaties tegen waarin hij op zoek moet naar oplossingen. Hij moet letten op dingen waar horende kinderen zich niet eens bewust van zijn. Tips hoe jij je kind daarbij kunt steunen, vind je in deze gratis digitale voorlichting.

Hulp voor ouders

Ondanks de steun die hij krijgt, kan het gebeuren dat je kind niet meer lekker in zijn vel zit. Problemen kunnen erger worden of te lang duren. Wat kun je dan doen als ouder en wie kan jou daarbij helpen? Ook daarover vind je informatie in de digitale voorlichting.

Voor wie?

Deze digitale voorlichting is gemaakt voor ouders van dove en slechthorende kinderen, in de leeftijd van vijf tot achttien jaar. Is je kind nog wat jonger, ook dan kan het waardevol zijn om deze voorlichting te bekijken. De voorlichting is ontwikkeld in nauwe samenwerking met dove en slechthorende jongeren en volwassenen, en met ouders. Deze ervaringsdeskundigen vertellen je wat hen helpt bij het vinden van hun balans.

Gratis beschikbaar

De digitale voorlichting is gratis en online beschikbaar. Deel de link gerust met andere belangstellenden. Voor vragen of opmerkingen over deze e-voorlichting kan je mailen naar academie@kentalis.nl

* Waar hij/zijn staat, kan ook zij/haar gelezen worden.

 

Dit product is mogelijk gemaakt door subsidie van ZonMw.
Subsidienummer: 637003001

 

 

Terug naar overzicht