DeelkrachtPento en Stichting Milo erkend als expertiseorganisaties!

Pento en Stichting Milo erkend als expertiseorganisaties!

Pento en Stichting Milo zijn door ZonMw erkend als expertiseorganisatie voor de Expertisefunctie ZG Auditief/Communicatief. Deze erkenning geldt voor de volledige programmaperiode van 2023 tot 2026.

Onder de naam Deelkracht werken 16 organisaties samen. Van deze organisaties waren er drie erkende expertiseorganisaties: Koninklijke Kentalis, de NSDSK en Auris. Met trots kunnen we nu twee namen aan dit rijtje toevoegen: Stichting Milo en Pento!

Een erkende expertiseorganisatie is een instelling die door de overheid is erkend vanwege haar gespecialiseerde kennis en vaardigheden op een bepaald gebied. Deze organisaties leveren hoogwaardige zorg en ondersteuning op hun expertisegebied en werken volgens strenge kwaliteitseisen. Dankzij een erkenningsronde van het programma Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten van ZonMW zijn deze organisaties nu officieel erkend als expertiseorganisaties binnen de zintuiglijk gehandicaptenzorg.

De erkenning helpt bij de ontwikkeling, verspreiding en implementatie van wetenschappelijke kennis. Dankzij deze erkenning kunnen Pento en Stichting Milo, in samenwerking met partners, een groter resultaat bereiken dan alleen.

Over de organisaties
Pento helpt mensen met problemen in horen, spreken en verstaan. Ze doen dit door onderzoek, behandeling en advies aan te bieden in hun audiologische centra. Pento ondersteunt zowel kinderen als volwassenen om beter te kunnen communiceren.

Stichting Milo helpt kinderen en jongeren die niet of nauwelijks kunnen praten. Ze doen dit door ondersteunde communicatie, zoals gebaren en spraakcomputers, zodat iedereen een manier heeft om te communiceren. Milo biedt behandeling, opleidingen en innovaties om de communicatie voor deze kinderen en hun omgeving te verbeteren.

Meer weten over de organisaties? 
Wil je meer informatie over Pento? Klik op onderstaande button:

Logo Peto

Naar de website van Pento

Wil je meer informatie over Stichting Milo? Klik op onderstaande button:

Logo Milo

Naar de website van Milo

Terug naar overzicht