DeelkrachtPsycho-educatie: maak kennis met Teken je TOS!

Psycho-educatie: maak kennis met Teken je TOS!

Een vertraagde informatieverwerking, woordvindingsproblemen, moeite met grammatica, problemen met de wederkerigheid in een gesprek. Het zijn aspecten van TOS.

Als je TOS hebt is het belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling om te weten wat je goed kunt, wat je moeilijk vindt en wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren.

Als je ouder bent van een kind met TOS is het belangrijk om te weten waar jouw kind moeite mee heeft en hoe je jouw kind daar bij kunt ondersteunen.

Professionals, wetenschappers en ervaringsdeskundigen pleiten daarom voor het geven van psycho-educatie. Maar hoe doe je dat? Als je uitlegt wat TOS is en wat er gebeurt in het hoofd van iemand met TOS, gebruik je (gesproken) taal …. En dat is nu net waar mensen met TOS moeite mee hebben!

Taal die ondersteund wordt door beeld is voor mensen met TOS veel makkelijker, sneller en beter te begrijpen en onthouden!

Het projectteam Visualisatie Psycho-educatie TOS werkt aan een gereedschapskist vol afbeeldingen die professionals in hun gesprekken als basis kunnen gebruiken. Een praktische handleiding geeft uitleg over de (theoretische) achtergronden en tips over het personaliseren van de afbeeldingen in het gesprek met kind en/of ouders.

Nieuwsgierig?

Kom dan op 11 november naar Teken je TOS! tijdens het congres Partners in verstaan.

Of kijk hier.

Vragen?

Mail: j.isarin@kentalis.nl

Terug naar overzicht