DeelkrachtSamen gebaren: ouders gezocht!

Samen gebaren: ouders gezocht!

Ben je een ouder van een doof of slechthorend kind tot en met 6 jaar oud? En heb je minstens zes maanden begeleiding (gehad) van Adelante, Auris, Kentalis, NSDSK of Pento? Dan zoeken wij jou!

Kijk voor een NGT-vertaling van de tekst naar onderstaand filmpje:

De organisaties Adelante, Auris, FODOK-FOSS, Kentalis, NSDSK, Libra en Pento werken veel samen. Vanaf dit jaar wordt deze samenwerking Deelkracht genoemd. Met Deelkracht willen we de zorg voor dove en slechthorende kinderen verbeteren. Wij zoeken daarom ouders die hun ervaringen met ons willen delen en met ons mee willen denken hoe het beter kan.

Voor het Deelkracht project ‘Samen Gebaren’ willen we van ouders weten welke informatie zij over gebaren(taal) en gesproken taal hebben gekregen en welk gebarenaanbod voor hen beschikbaar was. We willen graag weten wat ouders van onze informatie en begeleiding over taalaanbod vinden. We gaan graag met jou in gesprek: Wat vind je goed en wat kan er beter? Misschien volg je ook gebarenlessen bij ons of heb je deze in het verleden gevolgd. We willen ook weten wat je daarvan vindt. Dit kan ons helpen om gebarenlessen en informatie over gebarenaanbod te verbeteren.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar ouders van een doof of slechthorend kind tot en met 6 jaar oud, die al minstens zes maanden begeleiding krijgen of hebben gehad van Adelante, Auris, Kentalis, NSDSK of Pento.

Wij willen graag met jou in gesprek! De afspraak is online en duurt ongeveer een uur. We spreken af wanneer het jou uitkomt. De interviews vinden plaats in de maanden april en mei.
We willen het gesprek graag opnemen. Dan kunnen we later het gesprek anoniem uitwerken. Tijdens het gesprek kunnen we dan rustig met je praten. Nadat het gesprek is uitgewerkt, verwijderen we de opname. De antwoorden die je geeft zijn vertrouwelijk. De behandelaar van jouw kind krijgt de antwoorden niet. Jouw antwoorden veranderen de behandeling niet. Je mag alles zeggen wat je vindt.

Jouw mening en ervaring zijn heel belangrijk! Je helpt het onderzoek, maar ook ouders die na jou door onze organisaties worden begeleid. Bovendien ontvang je als dank voor het meedoen een digitale cadeaubon van 50 euro van ons.

We vinden het heel fijn als je meedoet. Je mag ook nee zeggen. Dit heeft geen gevolgen voor de behandeling van je kind. Wil je meedoen? Dan kun je mailen naar Lisa Hinderks: l.hinderks@kentalis.nl. Geef in de mail alsjeblieft aan wat jouw voorkeurstaal is: gesproken Nederlands, Nederlandse Gebarentaal of Nederlands met Gebaren. Wij zullen daar in het gesprek dan rekening mee houden.

Met vriendelijke groeten van het projectteam,

  • Lizet Ketelaar
  • Helen Blom
  • Manouk van Kerkhof
  • Lisa Hinderks
Terug naar overzicht