DeelkrachtSamen sporten! Ook als je doof/slechthorend bent

Samen sporten! Ook als je doof/slechthorend bent

Sporten is voor iedereen! Ook voor dove en slechthorende kinderen en jongeren. En dat willen ze vaak ook graag!Toch doen zij minder mee met sport en bewegen dan horende kinderen. Zij lopen vaak tegen hindernissen aan die te maken hebben met communicatie en erbij horen. Dat is jammer. Sporten is namelijk leuk en gezond. Het is een kans om met leeftijdsgenoten samen te zijn en vriendschappen op te bouwen.

Trainers, coaches of sportclubs spelen een belangrijke rol in het plezierig samen sporten. Daarom stelt Deelkracht gratis online lesmateriaal beschikbaar voor hen. Hiermee kun je de communicatie met dove of slechthorende sporters in jouw team verbeteren. En sporten leuk en toegankelijk maken voor iedereen!

Gratis online lesmodule met veel praktische tips

Als trainer of coach is het misschien nieuw voor je om een doof of slechthorend kind in je team te hebben. Dan is het fijn om te weten hoe je jouw training toegankelijk en leuk kunt maken voor deze kinderen. De online lesmodule van Deelkracht helpt je op weg en biedt veel praktische tips. Over bijvoorbeeld de onderlinge communicatie. Over hoe je rekening kunt houden met dove of slechthorende sporters. Of hoe zij samen kunnen sporten met andere (horende) kinderen. De hele module duurt slechts een uur. Je kunt de module ook in delen doorlopen, of alleen die informatie lezen waarnaar je op zoek bent. Zet je in voor toegankelijk samen sporten en download de gratis online lesmodule!

Lees meer over het project Sportparticipatie.

In onderstaande video wordt uitgelegd waarom sporten zo belangrijk is. Ook als je doof of slechthorend bent!

Terug naar overzicht