Klik om te vergroten

Doel

Het doel van dit deelproject is om van gedachten te wisselen over het vervolg. Hoe gaan we de conclusies en uitkomsten van het project verder gebruiken? En hoe werken we in de auditieve sector en de asiel- en inburgeringsketen beter samen?

Aanpak
Op 3 november 2021 was er een online kennisevenement. (Dove) onderzoekers uit binnen- en buitenland deelden daar kennis over onderzoek dat zij in hun eigen land doen naar de taalontwikkeling en het welzijn van dove en slechthorende nieuwkomers. In het voorjaar van 2022 wordt het project Taalgrenzen afgesloten met een nationaal evenement. Beide evenement staan open voor alle organisaties in de asiel- en inburgeringsketen die aan een interview hebben meegewerkt. En alle professionals in de auditieve sector die aan een activiteit hebben meegedaan.

Onderwerpen
Tijdens het online evenement op 3 november werd onderzoek gepresenteerd dat in het buitenland is gedaan door andere onderzoekers. Tijdens het evenement in het voorjaar van 2022 delen we de resultaten van de verschillende activiteiten van het project Taalgrenzen. We bespreken ook hoe we de resultaten gaan gebruiken om de samenwerking in de auditieve sector en de asiel- en inburgeringsketen te verbeteren

Vervolg
Belangrijke informatie die tijdens het evenement is gedeeld, wordt opgenomen in de Kenniskoffer.

Uitvoerende partijen
Kentalis

Contact

Heb je vragen over dit deelproject? Stuur dan een e-mail naar Mirjam Blumenthal van Kentalis.

 

 

Terug naar overzicht