Een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft effect op verschillende tijden in je leven. Zoals als je drie jaar bent.Als je een tiener bent. Of als je volwassen wordt. Als je TOS hebt, kan de hulp die je nodig hebt, veranderen terwijl je ouder wordt. Daarom is het belangrijk om antwoorden te vinden op vragen zoals: Wat moeten mensen die kunnen helpen, weten over TOS? Hoe kunnen we informatie delen? Hebben we nieuwe manieren nodig om te leren?
Looptijd
2023 t/m 2026
Dit project is heel belangrijk omdat veel mensen buiten de zorgsector niet goed weten wat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is. Daardoor is het soms moeilijk om de juiste hulp en ondersteuning te krijgen. Daarom zijn we begonnen met het project “Levensloop”. Hier werken we aan drie dingen:
En we doen dit niet alleen. We werken samen met onderzoekers, professionals, ouders van kinderen met TOS, en ook met mensen uit andere organisaties zoals sportcoaches en wijkteams.
In pilot projecten kijken we samen hoe we het beste informatie over TOS kunnen delen. Wat werkt goed en wat kan beter? Samen bedenken we oplossingen en verbeteringen, die we dan meteen uitproberen in de praktijk.
We hopen dat dit project ervoor zorgt dat meer mensen TOS begrijpen en dat we betere manieren vinden om informatie te delen. Op die manier kunnen we de zorg en ondersteuning voor mensen met TOS in verschillende fasen van hun leven verbeteren.
Team
Contact
Lidy Smit Lid.smit@kentalis.nl
Iris Manders i.manders@kentalis.nl