DeelkrachtEvidence Based Interventies: twee nieuwe producten online!

Evidence Based Interventies: twee nieuwe producten online!

Afgelopen maand zijn er twee nieuwe resultaten bijgekomen over een beperking in horen én zien. Een poster met daarop een overzicht met interventies die je kunt inzetten bij mensen met een aangeboren beperking in horen én zien. En een verslag waarin de bevindingen uit het praktijkonderzoek van het  project Evidenced Based Interventies staan.

De poster

Het verslag


Hoe kwam de poster tot stand?
Op de poster staan interventies die (nieuwe) professionals helpen om een overzicht te krijgen van welke interventies ingezet kunnen worden bij mensen met een aangeboren beperking in horen én zien. Deze interventies richten zich specifiek op de communicatie-, taal- en cognitieve ontwikkeling. De interventies zijn onderzocht en worden in de praktijk ingezet bij mensen met een aangeboren beperking in horen én zien, ook wel aangeboren doofblindheid genoemd. In dit project hebben we literatuur gezocht over interventies voor mensen met een aangeboren beperking in horen en zien. Daarnaast hebben we professionals gevraagd welke interventies zij inzetten in de praktijk en welke zij beter zouden willen implementeren. Deze informatie hebben we samengevoegd en zo kwamen we uit op negen interventies.

Wat staat er in het verslag?
Door het lezen van dit verslag kom je nog meer te weten over interventies die voor mensen met een aangeboren beperking in horen én zien ingezet kunnen worden om de communicatie, taal en cognitie te ontwikkelen. In het verslag staan de resultaten van het onderzoek waarin we professionals hebben gevraagd naar welke interventies zij inzetten in de praktijk bij mensen met een aangeboren beperking in horen én zien. Welke interventies hebben zij genoemd? En welke zouden zij beter willen implementeren? Ook kun je in dit verslag meer informatie vinden over de ervaringen van professionals met het inzetten van deze interventies.

Terug naar overzicht