DeelkrachtGezocht: gebarenvaardige professionals die huisbezoeken willen doen

Gezocht: gebarenvaardige professionals die huisbezoeken willen doen

Ben jij gebarenvaardig en zie je het zitten om mee te helpen aan onderzoek? Lijkt het je leuk om bij mensen thuis hiervoor taken af te nemen bij ouders en hun dove of slechthorende kind (2,5 tot 5 jaar)? Dan is dit misschien iets voor jou!

Onderzoek naar effectiviteit oudercursus Taal voor ToM

Binnen het Deelkrachtproject Effectiviteit Interventies (D/SH 0-5) onderzoeken wij of de oudercursus Taal voor ToM werkt. Het doel van deze oudercursus is dat ouders meer gaan praten met hun kind over gedachten en gevoelens. De verwachting is dat dove en slechthorende kinderen daardoor gestimuleerd worden in hun ToM-ontwikkeling. De oudercursus wordt nu in het hele land gegeven aan ouders van jonge dove/slechthorende kinderen binnen  de vroegbehandeling van NSDSK, Auris, Kentalis, Adelante, Pento en Libra.

Wil je ons helpen?

Om te onderzoeken of de cursus werkt, wordt bij elk ouder-kind koppel op drie momenten een huisbezoek gedaan. Tijdens zo’n huisbezoek film je ouder-kind-interactie en voer je een paar taakjes uit met het kind, terwijl de ouder een vragenlijst invult. Uiteraard leren wij je wat je moet doen.

Binnen ons team missen wij nog mensen die voldoende gebarenvaardig zijn om de huisbezoeken uit te voeren bij kinderen die gebaren gebruiken. Als je daarnaast ook goed in gesproken Nederlands met ouders kunt communiceren, is dat ideaal.

Ben jij vaardig in het communiceren in gebaren (NmG en/of NGT) met jonge kinderen en bij voorkeur ook vaardig in het communiceren in gesproken Nederlands? Ben je voldoende beschikbaar om huisbezoeken in te plannen afhankelijk van de mogelijkheden van ouders en schrikt het je niet af als je soms ver moet reizen (binnen Nederland) voor een huisbezoek? Dan willen wij heel graag met je in gesprek! Neem dan zo snel mogelijk contact op met een van de projectleiders: Nadine de Rue (n.derue@kentalis.nl) of Lizet Ketelaar (lketelaar@nsdsk.nl). Dan nemen wij contact met je op om samen te bespreken wat er mogelijk is. Neem ook gerust contact op als je meer informatie wil.

Terug naar overzicht