DeelkrachtInzichten over herkenning van CMB: ervaringsdeskundige ouders gezocht

Inzichten over herkenning van CMB: ervaringsdeskundige ouders gezocht

Voor ons project ‘(H)erkenning CMB’ zoeken we ervaringsdeskundige ouders van een kind met CMB. 

Ieder mens heeft een beetje hulp en ondersteuning nodig om te kunnen leren en ontwikkelen. Voor mensen met Communicatief Meervoudige Beperkingen (CMB) is het ook belangrijk dat zij de juiste hulp en ondersteuning krijgen.

In het project ‘(H)erkenning CMB’ onderzoeken we wat er nodig is om mensen met Communicatief Meervoudige Beperkingen en hun ondersteuningsbehoefte in de communicatie zo vroeg mogelijk te herkennen. We doen dit samen met experts op het gebied van CMB, zoals ouders en professionals.

Ons doel is:

  • een duidelijke omschrijving over wat CMB is en welke kenmerken hierbij horen
  • een hulpmiddel om mensen met CMB te herkennen en door te sturen naar goede zorg.

In de periode januari tot juni 2021 hebben we in verschillende schriftelijke rondes de mening van experts opgehaald. Zij gaven hun mening op stellingen over het herkennen van CMB en mogelijkheden voor behandeling van mensen met CMB. Op basis van hun antwoorden kunnen we verschillende conclusies trekken. Deze conclusies en de mogelijke vervolgstappen willen we graag met ervaringsdeskundige ouders bespreken.

Wie zoeken we
Wij zoeken ervaringsdeskundige ouders van een kind met CMB die graag hun inzichten willen delen met betrekking tot de herkenning van CMB. Je bespreekt met ons en andere ervaringsdeskundige ouders onze eerdere conclusies en hoe deze kunnen zorgen voor een betere herkenning van CMB. Ook hebben we het over mogelijke (positieve of negatieve) gevolgen van het uitvoeren van deze conclusies.

Wat gaan we doen
Op 9 december 2021 organiseren wij een bijeenkomst met ervaringsdeskundigen. De bijeenkomst is digitaal en duurt van 13.00u tot 15.00u. De bijeenkomst wordt opgenomen zodat we de discussies achteraf beter kunnen onderzoeken. We vragen hiervoor van te voren je toestemming.

Meedoen?
Wil je deelnemen? Stuur dan vóór 15 november 2021 een mail naar Lisette van der Heijden (lis.vanderheijden@kentalis.nl). Wij sturen je dan de informatie voor de bijeenkomst.

Terug naar overzicht