DeelkrachtJongvolwassenen met TOS: twee nieuwe artikelen

Jongvolwassenen met TOS: twee nieuwe artikelen

Vanuit het project TOSKoploper zijn twee nieuwe artikelen gepubliceerd over jongvolwassenen met TOS. In het artikel Opgroeien met TOS – literatuurstudie lees je wat er al bekend is over jongeren en volwassenen met TOS, vanuit de (internationale) literatuur. Het artikel Stumbling toward independent living, participatory action research with young adults with developmental language disorder beschrijft de inzichten uit het TOSKoploper onderzoek. Dit artikel is in het Engels geschreven en gepubliceerd in het tijdschrift Families in Society: The Journal of Contemporary Social Services.

Opgroeien met TOS

Hoe vergaat het jongeren (10+), jongvolwassenen (18+) en volwassenen (23+) met TOS op op het gebied van opleiding en werk, wonen, en sociale relaties? Wat weten we hierover uit onderzoek in Nederland en daarbuiten? In dit artikel staan de antwoorden. Zo proberen we meer zicht te krijgen op het toekomstperspectief, de hulpvragen en passende zorg en ondersteuning voor jongeren en (jong)volwassenen met TOS.

Stumbling toward independent living

Eerder deelden we al de inzichten uit TOSKoploper. In dit project interviewden we (jong)volwassenen met TOS. We bespraken met hen de uitdagingen waar zij voor staan in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid. Ook bedachten we samen met hen mogelijke oplossingen voor deze problemen.

Nu delen we deze inzichten ook internationaal!

Ben je nu ook nieuwsgierig naar de andere resultaten uit TOSKoploper? Kijk dan verder op de website van TOSKoploper.

picto toskoploper

Wij wensen jullie veel leesplezier!

Terug naar overzicht