DeelkrachtKwaliteit van leven van mensen met CMB: Wat is jouw ervaring als broer of zus?

Kwaliteit van leven van mensen met CMB: Wat is jouw ervaring als broer of zus?

Wanneer voelt iemand met een Communicatief Meervoudige Beperking (CMB*) zich goed? En veilig? En waar wordt diegene blij van? Dat onderzoeken we  in het project ‘Mijn geluk in beeld’. Om dit goed te onderzoeken zijn we op zoek naar de ervaringen van jou als broer of zus van iemand met CMB.

Waarom de ervaring van een broer of zus?
Als broer of zus ben je (on)bewust altijd betrokken bij de zorg voor jouw gezinslid met CMB. Door deze ervaring heb je unieke kennis over kwaliteit van leven van mensen met CMB. Hoe denk jij over de kwaliteit van leven van je broer of zus met CMB? Dat willen wij je graag via een interview vragen. Heb je een broer of zus met CMB en ben je ouder dan 18 jaar, neem dan contact met ons op! Het (online of live) interview vindt plaats tussen september – november 2023 op een door jou gekozen plek. Je krijgt als vergoeding een digitale cadeaubon van € 50.

Een uitleg over wat CMB is.

Het project ‘Mijn geluk in beeld’
Het doel van ‘Mijn geluk in beeld’ is om de kwaliteit van leven een belangrijke plaats in de dagelijkse begeleiding en ondersteuning van mensen met CMB te geven. Wat kan de kwaliteit van leven van iemand met CMB beïnvloeden? We hebben deze vraag al gesteld aan ouders, professionals en mensen met CMB zelf. Ook hebben we wetenschappelijke artikelen gelezen om te begrijpen wat onderzoekers hierover hebben geleerd. Met alle informatie die we verzamelen, maken we een product waarin we voor een persoon met CMB beschrijven wat heel belangrijk is voor zijn/haar kwaliteit van leven. Dit moet een makkelijk te gebruiken product worden. Hoe dit product eruit gaat zien, bepalen we samen met ouders, broers en zussen en professionals.

Houten blokjes met emoties erop

Wil je ons helpen?
Deelnemen of meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Nina Wolters-Leermakers (n.wolters@kentalis.nl) of Vera Knapen (v.knapen@kentalis.nl).

Terug naar overzicht