DeelkrachtNieuw product: Sporten doe je samen

Nieuw product: Sporten doe je samen

Hoe dove/slechthorende jonge sporters fijn kunnen sporten samen met horende leeftijdsgenoten
Dove en slechthorende (DSH) kinderen en jongeren kunnen vaak goed sporten en doen dat dan ook graag. Maar leuk samen sporten met horende leeftijdsgenoten is niet vanzelfsprekend. Daar zijn oplossingen voor!

Het Deelkrachtproject Sportparticipatie heeft namelijk een nieuw product opgeleverd! Drie folders met daarin tips over hoe je sporten met en voor DSH kinderen leuk kunt maken. Een algemene folder, een folder voor ouders en jongeren en een folder voor trainers.

Het project
Sporten is belangrijk voor alle kinderen. Maar DSH kinderen sporten minder dan horende kinderen. In dit project willen we deelname van DSH kinderen aan sportclubs bevorderen. Hoe doen we dat? We inventariseren eerst de obstakels die DSH kinderen ervan weerhouden om lid te worden van een sportclub. En de mogelijke oplossingen die er zijn om de deelname aan een sportclub een succes te laten zijn. Wat zijn ervaringen van trainers, coaches, ouders en kinderen zelf? Met deze informatie maken we informatiepakketten voor verschillende doelgroepen.

 

Bekijk de folders

Terug naar overzicht