Om deze functionele definitie van doofblindheid praktisch te gebruiken, ontwikkelden we de functioneringsvragenlijst bij een beperking in horen én zien.
We zoeken gezinnen die willen deelnemen aan ons onderzoek naar de nieuwe ‘Gezinsgerichte behandeling Usher’.
Wij zoeken deelnemers voor twee nieuwe onderzoeken: Sociale Participatie en Identiteit, Diversiteit en Inclusie. Vul de vragenlijst in!
In aanloop naar Wereld TOS Dag hebben ervaringsdeskundigen en ouders van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) op dinsdag 15 oktober een krachtig signaal afgegeven aan de politiek. Tijdens een speciale…
Help ons mee met het onderzoek naar welke kansen en knelpunten van mensen met een verworven beperking in horen én zien (verworven doofblindheid) ervaren in het vinden, hebben en stoppen van werk.
De tipkaart Autonomie geeft u vanuit het perspectief van de persoon met een beperking in horen én zien handvatten om hem eigen keuzes te laten maken en te laten participeren.
Deelkracht maakt een nieuwe website over doof- en slechthorendheid. Daarom hebben we jouw mening nodig!
Bekijk de aftermovie van de tweede editie van het Deelkracht Kennisfestival! De rode draad van dit festival was ‘superkracht’!
Welke behoeften hebben DSH kinderen en jongeren als het gaat om buitenschoolse activiteiten? De eerste resultaten zijn binnen!
Pento en Stichting Milo zijn door ZonMw erkend als expertiseorganisatie voor de Expertisefunctie Zintuigelijk Gehandicapten Auditief/Communicatief.
Een routekaart over de weg van zorg naar onderwijs. Speciaal voor ouders van dove en slechthorende kinderen.
Zien we jou op woensdag 5 juni in Congrescentrum Papendal?
Zintuigenverhalen zijn korte (voorlees)verhalen, met ondersteunde communicatie en voorwerpen die de zintuigen prikkelen. Voor ons project, ‘Beleef zintuigenverhalen mee!’, zoeken we ouders, verwanten en professionals die zintuigenverhalen voorlezen, of dat graag willen.
Tweede factsheet Taal in Zicht online! Een langdurig onderzoek naar kinderen met een (vermoeden van) TOS.
Wij willen inzicht krijgen in hoeveel aandacht er deze binnen opleidingen besteed wordt aan CMB en OC. Doe mee aan ons onderzoek!
Werk jij met mensen met een Communicatief meervoudige beperking (CMB), dan hebben we jou nodig. Vul de vragenlijst in!
Dat is Informatiepunt DSH. Binnenkort komt er een vragenlijst online, zodat de website ook aan jouw wensen voldoet!
Meld je nu aan voor het Deelkracht Kennisfestival op 5 juni 2024!
De weg naar school is voor elke ouder en kind spannend. Voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) TOS kan het extra spannend zijn: Wat is er mogelijk? Hoe…
Op woensdag 5 juni is het zo ver: de tweede editie van het Deelkracht Kennisfestival!
Teken je TOS is ontwikkeld speciaal voor professionals. Met Teken je TOS maak je uitleg over TOS visueel. Want taal is juist het probleem.
Op zaterdag 13 april organiseert Deelkracht de derde editie van het TOS Ervaringsfestival! Heb jij TOS? Ben jij ouder van een kind met TOS? Of ben jij betrokken bij Deelkracht projecten? Meld je dan nu aan!
Het artikel ‘Stumbling Toward Independent Living’, geschreven door leden uit de projectgroep van TOSKoploper, heeft de award voor beste kwalitatieve artikel van 2023 gewonnen!
Nieuw product: een tipkaart over hoe je gelijkwaardig communiceert met iemand met een beperking en horen én zien. En een animatie die de tips in beeld brengt.
In dit nieuwe project onderzoeken we de effecten van de gezinsgerichte behandelingen binnen de ZG-zorg op het leven van gezinnen met een kind met het syndroom van Usher.
Vanuit het project TOSKoploper zijn twee nieuwe artikelen gepubliceerd over jongvolwassenen met TOS.
Bij wie klop je aan als je problemen ervaart met je oren én ogen? DB-Connect en de Sociale Kaart Doofblindheid helpen je op weg.
Afgelopen maand zijn er twee nieuwe resultaten bijgekomen over een beperking in horen én zien. Een poster met daarop een overzicht met interventies die je kunt inzetten bij mensen met een aangeboren beperking in horen én zien. En een verslag waarin de bevindingen uit het praktijkonderzoek van het project Evidenced Based Interventies staan.
Vandaag is het Wereld TOS Dag, een dag waarop we aandacht vragen voor TOS.
Vanaf nu kun je de game over ondersteunde communicatie (OC) downloaden in de App Store of de Google Play Store.
We horen van mensen met een verworven beperking in horen én zien en professionals dat er veel speelt rondom werk. Maar wat er precies speelt en wat de kansen en knelpunten rondom werk zijn, weten we nog niet. Dat gaan we onderzoeken.
Website PsyWel Jong, speciaal voor dove en slechthorende jongeren die (tijdelijk) niet lekker in hun vel zitten.
In Hello20 volgen we daarom dove en slechthorende kinderen en jongeren van 0 tot 20 jaar. De website van Hello20 is nu live!
De producten over de inzet van ervaringsdeskundigheid in de zorg voor mensen met een beperking in horen én zien staan online! Bekijk nu onder andere onze factsheet met resultaten van…
Hoe denk jij over de kwaliteit van leven van je broer of zus met CMB? Dat willen wij je graag via een interview vragen.
Uitkomst behoefteonderzoek: er is behoefte aan meer bekendheid over de doelgroep beperking in horen én zien.
Eerder maakten we de Nederlandse functionele definitie van doofblindheid bekend. Deze is nu vertaald naar Nederlandse gebarentaal en International Sign Language!
Bestel de Com-Pas. De Com-Pas is een bedrukt pasje met uitleg over TOS en hoe een ander daarmee om kan gaan.
Heb jij een doof of slechthorend kind tussen 2,5 en 5 jaar oud? Doe dan samen met je kind mee aan ons onderzoek!
Doe mee aan ons onderzoek naar de (voor)schoolse vaardigheden bij dove en slechthorende (DSH) en horende kinderen.
Werkwijze Dynamisch Assessment: een bruikbare werkwijze voor behandelaren van mensen met aangeboren doofblindheid en CMB.
Heb jij een doof of slechthorend kind tussen 2,5 en 5 jaar oud? Doe dan samen met je kind mee aan ons onderzoek!
Deelkracht onderzoekt hoe begeleiders van mensen met een aangeboren beperking in horen én zien op afstand kunnen worden gecoacht.
Deelkracht is op zoek naar ervaringsdeskundige ouders van mensen met een beperking in horen én zien. Help ons mee onderzoek te verbeteren!
Meld je aan voor het TOS Ervaringsfestival op woensdag 21 juni in Maarsbergen!
Heeft of krijgt je baby hoortoestellen? Dat is voor het kindje zelf maar ook voor jou als ouder wennen. In het project Wat Hoor Ik is de video ‘Mijn baby…
De zorg voor mensen met een auditieve en/of communicatieve beperking vraagt vaak om specifieke kennis en deskundigheid. In veel instellingen zijn hiervoor al interventies en leerproducten ontwikkeld. Maar die zijn…
Bekijk de nieuwste videoportretten van Beelden bij gehoorverlies!
De communicatiepartners van kinderen/jongeren met een spraakcomputer hebben kennis en vaardigheden nodig voor succesvolle communicatie. Wij willen graag meer inzicht in de mening van kinderen/jongeren zelf. Daarom roepen we ouders/verzorgers op om met hun kind te nemen aan dit onderzoek!
Save The Date: Deelkracht en PGOsupport organiseren samen een scholing voor ervaringsdeskundigen.